verkocht

86420 Prinçay

Omschrijving

In een uitzonderlijk mooie agrarische omgeving, op het kruispunt van Touraine, Anjou en Poitou, heeft dit prachtige geheel van landelijke gebouwen in U-vorm veel verrassingen in petto. Met de stad Richelieu, de Citè du Cardinal, op slechts 8 km afstand en met een adembenemend uitzicht op het Kasteel de la Roche du Maine, bevindt deze woning zich midden een regio met een rijke adellijke geschiedenis.
De monumentale pilaren bij de entree bevestigen het hoge statuut van weleer van deze landelijke herenhoeve, te midden van weidse agrarische velden. De grote binnenplaats met waterput is het centrale punt voor het woonhuis, de twee stallen, een schuur, een hoge open stenen schuur, nog een majestueuze schuur, twee verdiepingen hoog, onder een prachtige hemel van eiken balken. Aan de achterzijde van deze binnenkoer staat een grote plaatstalen hangar, uit het zicht, dit alles op een perceel van 1,6 HA.
Het woonhuis kenmerkt zich door grote lichte kamers zoals de keuken, de woonkamer, een tweede woonkamer, twee of drie grote slaapkamers boven. Uitbreidingen zijn perfect mogelijk in de schuren die aansluiten aan het bestaande woongedeelte.
Er is een start gemaakt met de renovatie (nieuw dak, nieuwe ramen met dubbel glas, nieuwe houten vloeren, structurele werken) waardoor de woning direct bewoonbaar is zonder veel comfort. Voor wie meer comfort wil, meer afwerking, kan dit naar eigen goeddunken en mogelijkheden in de tijd afmaken.....
De aanwezige meubelen zijn in de prijs inbegrepen.
Schuren kunnen worden omgebouwd tot bv werkplaatsen, garages, verblijfplaatsen voor gasten. De grote schuur (twee verdiepingen hoog) kan een prachtige feestzaal worden, een showroom of een grote ambachtelijke werkplaats.
De authentieke stenen stallen bieden makkelijk onderdak aan een tiental schapen of geiten, die de weilanden rond de gebouwen zullen onderhouden. Een moestuin, gevoed door water uit de put, vindt makkelijk voldoende ruimte en zon achter de woning.
Een geheel van landelijke gebouwen met binnenkoer, te renoveren, met veel mogelijkheden, in een gerenommeerde toeristische streek!! Een zeldzaam item, dus exclusief!! Op slechts 3 uur met TGV verwijderd van Rijsel ....
Bezoekdag ingepland op 29/9/22.


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys