verkocht

8340 Damme

Omschrijving

IN OPTIE!
UNIEK AANBOD!!! Deze hoeve is een rariteit!! Het ultieme pand voor wie houdt van KARAKTER en AUTHENTICITEIT!!

Midden de dorpskern van het karaktervolle Vivekapelle, een 17de EEUWSE HOEVE, genaamd "De Vierschare", met meerdere BIJGEBOUWEN waar, volgens de overlevering, destijds de plaatselijke rechtbank haar vergaderingen hield. Een waar stukje geschiedenis dat bewaard werd!!

Deze eigendom op 7.429m2 biedt een harmonieus geheel van 5 gebouwen bestaande uit de HOEVE (het woonhuis), een GROTE SCHUUR (120m2), een KLEINERE SCHUUR (74m2), een BAKOVENHUISJE (29m2) en een stenen BERGING (25m2). Dit alles omringd door een schitterende landelijk aangelegde TUIN, met WEIDE voor schapen en kleine dieren, sublieme boomgaard (80 hoogstammige fruitbomen) en moestuin. Volledig omheind, kastanje houten hekken, zonneterras en ruime parking.

Deze typische langgevelhoeve met opkamer is BESCHERMD ALS MONUMENT en werd, in samenspraak met Monumentenzorg, volledig en grondig gerenoveerd in 1999 tot een comfortabele hedendaagse woning. Authentieke elementen zoals originele balken, dakgebinte, vloertegels, binnendeuren, schouwmantels en trappen werden bewaard!!! Mits enkele opfrissingswerken kan het comfort nog verbeterd worden.

Via een schitterende oude voordeur kom je in een ruime inkomruimte van waaruit er meerdere vertrekken bereikbaar zijn, zoals een grote gezellige woonkamer met een grote Oud-Vlaamse schouwmantel (nu met houtkachel), een tweede salon (nu gebruikt als slaapkamer) op de voutekamer met eronder een kelder met gewelven, een volledig ingerichte woonkeuken met eetkamer die uitgeeft op het terras en de tuin; aansluitend aan de keuken een voorraadkamer en een wasplaats met douche en wc, een badkamer met ligbad, dressing, wc; op de verdieping zijn er 3 slaapkamers bereikbaar via 2 verschillende trappen en een bureelruimte (doorloopkamer/slaapkamer) .
CV op aardgas, enkele en dubbele beglazing, dakisolatie, EPC 348 kWh/m2, 2 regenwaterputten.

De grote schuur (15m/8m) is in perfecte staat (volledig nieuw dak 2009!). Veel potentieel, momenteel gebruikt als opbergruimte.
De kleinere schuur (7m/10,5m) wordt gebruikt als stalling. Het bakovenhuisje (7,3m/4m) is eveneens in perfecte staat en heeft nog de oorspronkelijke oven en vloertegels. Een apart gebouw (3,5m/7,5m) bestaat uit 3 bergingen.

De combinatie van de perfecte ligging (vlakbij Knokke, Damme en Brugge), midden een goed bewaard polderdorp, én de bescherming van deze eigendom, én de authenticiteit van het geheel, maakt deze historische hoeve een uitzonderlijk aanbod!!
De bescherming van het woonhuis als Monument maakt daarenboven bepaalde herbestemmingen mogelijk.
UNIEKE KANS!!Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys