verkocht

24320 CHAMPAGNE ET FONTAINE

Omschrijving

De omgeving waarin deze vroegere ABDIJ zich bevindt is ronduit schitterend! Sereen, kalm, mooi, stil en een regio van "goed leven"!!
Gesticht in 1130 was deze abdij tegelijkertijd één van de eerste kerken in Dordogne. De vesten van de kerk zijn nog zichtbaar in de kelders van deze statige herenhoeve.
Een zeldzame kans om een geheel van gebouwen met een koninklijke en religieuze geschiedenis, recent volledig gerenoveerd volgens de hoogste regels van de kunst op de kop te kunnen tikken!
Een schitterende eigendom van 350 M2 bewoonbaar, waar alle authentieke elementen (oude plankenvloeren, oude deuren, trappen, deuren) werden behouden en in hun oorspronkelijke eer hersteld. Het nobele "Vivons cachés, vivons heureux" is hier zeker geldig, de buitenkant is een homogeen statig ruraal geheel, binnenin een overvloed aan grandeur en rijkdom!
Door een poort komen we op de binnenkoer, met aan de noordkant een grote schuur (18/6 m) welke haaks staat op de eigenlijke woning. Achter de schuur bevindt zich nog een te restaureren gebouw (8/5 m), waarin een bakkersoven en een oude smisse terug te vinden zijn.
De zacht dalende TUIN met verwarmd ZWEMBAD (10/5 m) leidt tot de boorden van de rivier Lizonne met een prachtig zicht op de achterliggende velden!!
Momenteel succesvol uitgebaat als Chambres d'Hôtes/Gîte beschikt de woning o.m. over 2 ruime salons met monumentale schouwen, 2 volledig uitgeruste keukens, 5 grote slaapkamers elk met eigen badkamer en suite, eigen toilet.
Het grote overdekte balkon, met toegang vanuit de kamers, herinnert ons perfect aan het abdij karakter van weleer.
Deze prestige rijke eigendom is de ideale plek voor een (groot) gezin, met de mogelijkheid tot het "royaal" ontvangen van vrienden, kinderen of gasten, in een regio waar "bien à vivre" het motto is!!


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys