verkocht

9968 Bassevelde

Omschrijving

De voormalige stoommelkerij 'Mijn Goest', gelegen op een uniek zuid gericht perceel van meer dan 2,3 ha, is bereikbaar via een privatieve oprijlaan, welke alvast uitnodigt tot een bezoek aan deze prachtige eigendom.
De gezellige en authentieke inrichting van de hoeve straalt intimiteit en geborgenheid uit, met als basis de elementen uit een rijke geschiedenis (18e eeuw); de indeling van de gerenoveerde hoeve is ahv.: inkomhal met vestiaire, ingerichte keuken met aansluitend een praktische wasberging en gastentoilet. Een lichtrijke woonkamer met authentieke eiken lambrisering en open haard, aansluitend een eetkamer en bureauruimte met open zicht over de tuin.
Op de verdieping zijn er vier slaapkamers waarvan één master met badkamer (dubbele wastafel, douche in ligbad en toilet). Ruime zolder voor mogelijke uitbreiding.
De schuur in uitstekende staat, met een oppervlakte van 180 m2, is uitgerust met vijf kwalitatieve paardenboxen en biedt via een schuifpoort onmiddellijke toegang tot het achterliggende weiland.

Bijzonderheden:
* Rustig gelegen op wandelafstand van Bassevelde Dorp , op enkele minuten van de oprit N49 - Knokke/Antwerpen.
* Unieke opportuniteit met een erfgoed waarde.
* Privatief gelegen met open zichten.
* Paarden accomodatie

- - - -

De Hoeve komt voor op de vastgestelde inventaris van bouwkundig erfgoed van 24-09-2009 tot heden en is gekend als "Hoeve en stoommelkerij Mijn Goest". De woning geniet vrijstelling van de renovatie verplichting die door de Vlaamse overheid kan worden opgelegd bij EPC-label F.
Zonevreemde gebouwen uit de vastgestelde inventaris bouwkundig erfgoed kunnen gemakkelijker een nieuwe functie krijgen. Zo is het mogelijk dat een hoeve in agrarisch gebied een nieuwe functie krijgt die niet agrarisch is (Besluit van 28 november 2003, artikel 10).

Kortom, een opportuniteit, zelden aangeboden in Bassevelde (Assenede) en omgeving.


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys