verkocht

Verbrand Nieuwland 51 8000 Brugge

Omschrijving

KOETSHUIS met een (gulle) ZIEL!

Een authentiek KOETSHUIS met de grandeur van het Oude Brugge!!
Badend in het authentieke charisma van het Sint-Anna Kwartier, op twee minuten van de Markt en de Burg!!
Muisstil toch, zoals weleer ....
Zichten op de 3 kerktorens van Sint-Anna (vanop 1° en 2° verdieping, jawel twee verdiepingen).
Met zonnige groene KOER en extra WOONVLEUGEL/BIJGEBOUW (45 m).

Trefwoorden zijn hier ongetwijfeld: AUTHENTICITEIT, STILTE, RUIMTE, LICHTINVAL, en CREATIVITEIT!!

Dit statig herenhuis (320m2) werd gesaneerd en STRUCTUREEL VOLLEDIG VERNIEUWD in 2009 met ECOLOGISCHE MATERIALEN: alle elektrische en sanitaire leidingen werden vernieuwd (blanco electricititsattest, EPC 382 kWh/m2), nieuwe verwarmingsinstallatie en radiatoren, nieuwe isolatie, nieuwe dakpannen en nazicht dak (kleine zolderruimte nog te vernieuwen), enkele nieuwe ramen, ...
AUTHENTIEKE ELEMENTEN bleven behouden zoals stenen muren, houten trappen, hoge plafonds, oude schouwmantel, oude plankenvloeren, ...
BINNENINRICHTING is nog te voorzien.
Kortom een gezonde structuur om een veilig, gezellig en rustig eigen cocoon te creëren!

Op het gelijkvloers (180m2!) een fantastische grote statige inkom (voormalige koetsingang), een woonkamer (voorplaats en middenplaats) met gaskachel en houtkachel, een charmant ingerichte woonkeuken die uitgeeft op het terras, een droge! kelder, een badkamer en een atelierruimte van 45 m (speelruimte/fitnessruimte). De eerste verdieping is momenteel ingericht met een tweede woonkamer met volledig ingerichte open keuken, 2 slaapkamers en een douchekamer. Op de tweede verdieping (via vaste trap) is een grote slaapkamer met WC en lavabo, en een zolderruimte (nog te renoveren).

Ook belangrijke troeven zijn én de 45 m2 grote KOER én de mogelijkheid om op de 1° verdieping, bovenop het atelier (ook een goede 45 m), een ecologisch groendak met groenten/kruiden te kunnen aanleggen.
Daarenboven, gezien de indeling van het gebouw, is kangoeroe wonen een mogelijke optie: wonen met 1 slaapkamer op gelijkvloers, wonen met drie slaapkamers op 1° en 2°. Hiervoor zijn geen aanpassingen in de actuele configuratie nodig.

Deze eigendom laat zich moeilijk in woorden vatten, er is méér dan een technische beschrijving.
Een HUIS met een ZIEL!!


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys