verkocht

Patentestraat 1 8380 Lissewege

Omschrijving

HISTORISCHE HOEVE met BIJGEBOUWEN en ZWEMBAD vlakbij ZEE!!

Prestigieuze HISTORISCHE HOEVE (+/_ 1850) in één van Vlaanderens mooiste dorpen, op een boogscheut van de ZEE en van BRUGGE, met diverse ruime BIJGEBOUWEN op een domein van meer dan 2 HA!!
Gelegen midden de Polders vlak achter de kustlijn, zorgt een dreef en een poort, tezamen met een volledige groene omwalling, voor 100% privacy en rust!
De imposante HERENHOEVE in L-vorm (75m gevelbreedte!!), "regeert" als het ware het domein, waar nog drie ruime BIJGEBOUWEN (in uitstekende staat) het volledige authentieke plaatje rond maken.
Bij de laatste renovatie, waar alles technisch werd vernieuwd (EPC 413 !!), is bijzonder veel aandacht besteed aan het behoud van de charme van weleer; met als resultaat een warme gezellige woning, waar het gevoel van "thuiskomen" echt overheersend is.
Grote woning (450m³) met ruime plaatsen zoals oa de riante woonkeuken, een grote living, een super grote biljartkamer, een Tv-kamer, een gezellig bureel, een fantastische bibliotheek, 5 grote slaapkamers met ingemaakte kasten, 4 badkamers.... Aansluitend aan de hoeve is er een immense ruimte (7/21m) met zichtbaar oud eiken gebinte en grote open haard, nu dienstig als schilderatelier.
Het glaasje wijn uit de schitterende wijnkelders wordt gedronken bij één van de 5 immense open haarden....
Het eerste bijgebouw (4,5/10m) is het oude stenen BAKOVENgebouw, momenteel sober ingericht als extra studio voor gasten.
Beide andere bijgebouwen (7/23m, 10/15m), volgens de regels van de kunst gerenoveerd (nieuw dak, eiken gebinten, eiken muren, vloeren in beton of klinkers) kunnen perfect worden gebuikt voor opslag van landbouwvoertuigen of auto's, hooi en stro, maar zijn tevens ideaal voor het installeren van paardenstallen.
Binnen het domein zijn reeds enkele WEIDEN omheind, met een totale oppervlakte van +/- 1 ha mogelijk.
De TUIN is landelijk aangelegd, met diverse oude wilgen rond de poel, terwijl het ZWEMBAD (4/16m) perfect werd geïntegreerd in deze natuurlijke omgeving door het gebruik van oude immense blauwstenen en hout voor het terras.
Ook dienen de andere TERRASSEN nog te worden vermeld welke her en der aansluiten rond de woning, bij keuken, living en atelier.
ZELDZAME CHARME in een oase van RUST!
Kortom, hier kunnen WONEN is een ABSOLUUT VOORRECHT!! Een echte familiewoning!

Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys