verkocht

16380 Charras

Omschrijving

Een charmant geheel van natuurstenen gebouwen (woonhuis, hangar, maison d'amis), midden een kleine hameau van 13 woningen, temidden de akkers en grenzend aan een 100den hectaren groot beschermd bos (Fôret d'Horte).
Zeer rustige en authentieke omgeving, men waant zich hier een eeuw terug in de tijd!! Doodlopende weg, geen doorgaand verkeer.
Het WOONHUIS (100m2), grenzend aan één zijde aan andere woning, bestaat uit 6 plaatsen, waarvan 2 slaapkamers op de verdieping. De badkamer (op te frissen) bevindt zich op het gelijkvloers. Kelder in natuursteen. Twee houtkachels zorgen voor de verwarming, de vloer is in kastanjehout (het plaatselijk hout bij uitstek).
Het MAISON d'AMIS, los van het woonhuis, bestaat uit een grote ruimte met mooie schouw, en een kleinere kamer (slaapkamer? keuken?). Dit kleine huis (40m2) werd recentelijk vernieuwd.
Het dak van de HANGAR (natuursteen) werd recent vernieuwd met oude pannen, volgens de regels van de kunst. Uitgevoerd door de beste vakman van de regio. Dient als opslagplaats, carport etc.
Een TERREIN van 1900 m2, grasveld met enkele fruitbomen, met zuid-oriëntatie, geeft ook plaats aan een waterput (60m3), waarvan het water wordt gebruikt voor besproeiing van de tuin.
Het dorpje op 1 km heeft een bakker en een kleine kruidenier. Ook een schooltje. En er wordt nog "gepétanqued" op het dorpsplein verschillende malen per week!

Perfect voor zij die een instapklare woning zoeken, landelijk maar niet geïsoleerd, een woning vol karakter in een authentieke omgeving.


Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys