verkocht

9910 Knesselare

Omschrijving

Met de ALLURES van een boerenerf van weleer, een HERBOUWDE 17de eeuwse HOEVE met twee GERENOVEERDE BIJGEBOUWEN midden een agrarische omgeving en met een prachtig OPEN ZICHT op achterliggend weiland en de kerk van Knesselare!! Rustig gelegen langs een landelijke weg, op een boogscheut van de dorpskern van Knesselare (deelgemeente van Aalter vanaf 1/1/2019).

Geklasseerd als MONUMENT omwille van zijn uitzonderlijk BEWAARD KARAKTER en tegelijkertijd een schitterend LANDHUIS met alle HEDENDAAGS COMFORT!!
EEN UNIEKE EIGENDOM!!!

Een RENOVATIE (2011) om duimen en vingers af te likken!! Op slechts enkele muren en elementen na werd deze hoeve volledig opnieuw gebouwd, de AFWERKING naar de oorspronkelijke 'look' met oude bouwmaterialen (Boomse vloertegels, oude eiken balken, oude gebinten, oude binnendeuren, ..), TECHNISCH TOP! met alle hedendaagse technieken!!

De zware moerbalk in de woonruimte vermeldt 1629!
In de schuur heeft iemand zijn naam gekrast met vermelding van het jaartal 1909.... Gravin De Borluut uit Hansbeke (gekend omwille van haar typische hofstedes met blauwe luiken) was hier tot zeer recent de eigenares.
Bewaarde elementen zoals oude eiken balken, oude binnendeuren, voordeur, eiken gebinten, ...
Dus heel wat geschiedenis (17° eeuws) voor deze HOFSTEDE die, in samenspraak met Monumentenzorg, perfect gerespecteerd werd bij de renovatie.
Nieuwe elementen werden identiek nagemaakt naar het oude model zoals luiken, sloten, scharnieren, gebinten, vloeren, etc.

Naast de overvloedige authentieke charme is deze woning op technisch vlak ook niet te onderschatten: EPC 134kWh/m!!, verwarming met warmtepomp, vloerverwarming op het gelijkvloers, airco op de verdieping, super isolatie, koperen goten, elektrisch hekken, alarminstallatie, boor-en regenwaterput, maatwerkkasten, ingebouwde spots, ...

Op het gelijkvloers een ruime woonkamer met centrale haardcassette in een typisch Vlaamse schouwmantel, een volledig ingerichte woonkeuken met Falcon kookfornuis en aansluitend terras, een ruime eetkamer met veel ramen op de tuin/ het achterliggend landschap en het terras, een wasplaats, een slaapkamer met aansluitende dressing en een badkamer met inloopdouche en ligbad; op de verdieping is een tweede slaapkamer met dressing (extra ruimte kan nog ingevuld worden).

Prachtige gerenoveerde SCHUUR (116m2) in uitstekende staat (nieuw dak) die kan dienen als stalling, berging, stapelruimte of B&B (mits aanpassingen).
Ook het BAKOVEN gebouwtje met hout gestookte oven werd volledig gerenoveerd!
Alles op een mooi ingedeelde landelijke TUIN van 3.737m2 met zonneterras. Een achterliggende WEIDE van 1 HA kan worden bijgekocht.

Rustige gelegen tussen Gent en Brugge met een vlotte verbinding naar E40 en een treinstation.
HEDENDAAGS COMFORT in combinatie met een stukje GESCHIEDENIS!
Voor wie karakter en charme belangrijk is!

Sectorprotocol voor plaatsbezoeken in de vastgoedsector
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu 't HaevenHuys